Mhhhh den anden
dag på arbejdet blev der serveret Chili con Carne, og jeg vil godt indrømme at
jeg spiste det....ihvertfald kidneybønnerne! Det skulle jeg ALDRIG ha gjort for
jeg har ikke tænkt på andet siden! Så jeg lagde lige hjernen i grøntsagsfolder,
og kom i tanke om champignonen - den deeeejlige svamp! Jeg har nemlig tidligere
forvandlet nogen klassiske kødretter, til veggeretter ved hjælp af
champignonen;-) Igen har jeg lavet en kæmpe portion så der er til hele
familien, eller til fryseren. og så vil jeg lige sige, at man naturligvis alt
efter smag kan bruge de krydderier man allerbedst kan lide i sin chili, min
krydderiblanding er jo MIN smag og det kan være at de kræsne ganer i det ganske
danske land, har helt andre præferencer.
Som sagt så
gjort, her er hvad jeg kom frem til:
1 spsk
olivenolie
1 stor porrer, fint snittet
2 fed hvidløg, fint hakket
1/2 - 1 rød chili, mængde efter temperament, helt fint hakket
1 stængel bladselleri, finthakket
1 pastinak, revet groft
2 fed hvidløg, fint hakket
1/2 - 1 rød chili, mængde efter temperament, helt fint hakket
1 stængel bladselleri, finthakket
1 pastinak, revet groft
svitses
godt!....og herefter tilsættes:
500 g champignon, fint fint hakket
lad det svitse
videre indtil champignonerne har "smidt vandet"
1 stor gulerod, fint revet
1 spsk instant coffee + lidt vand
1 dl øl
3 spsk HP sauce
2 spsk Worcestershire sauce
1/2-1 grøntsagsbouillon terning
1 spsk kakaonibs - eller almindelig mørk chokolade
1 1/2 dl majs
2 ds kidneybønner - jeg eeeelsker kidneybønner!
2-3 spsk ketchup
2 ds kidneybønner - jeg eeeelsker kidneybønner!
2-3 spsk ketchup
Smag til med:
Peber
Salt
Paprika
Allehånde
Chilipulver - eller fyr op for mere af den friske chili
Oregano
Kakao
Spidskommen
Nelliker
Kanel
Men som sagt er det min smag og mindre og mere enkelt kan nok godt gøre det!
Peber
Salt
Paprika
Allehånde
Chilipulver - eller fyr op for mere af den friske chili
Oregano
Kakao
Spidskommen
Nelliker
Kanel
Men som sagt er det min smag og mindre og mere enkelt kan nok godt gøre det!
Blandingen har jeg på forhånd knust og kværnet og står i et glas på min krydderiehylde.
Jeg nød min
chili med:
Friske cherry tomater
Skyr på toppen
Fetatern
Brune ris
Friske cherry tomater
Skyr på toppen
Fetatern
Brune ris
Velbekommen/Trine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar