
Morgenmaden foregår som regel lidt i etaper, for man kan jo sagtens spise morgenmad mere end én gang i døgnet;-)
I denne weekend er vi gået
all in! Vi har været ude at spise brunch, hvor der blandt andet blev servere et
par sjove småretter, jeg vil sysle lidt videre med herhjemme og med lidt held,
kan de blive postet senere;-) Hjemme igen fik jeg lavet med müslie til mig og håndværkere
til knægten.

50 g sesamfrø
75 g gule hørfrø (eller brune)
75 g mandler, hakkes let
2 spsk kanel
3-4 g salt
75 g mørk agave sirup
Havregryn, sesamfrø, hørfrø, mandler, kanel og salt blandes
i en skål. Bred det herefter ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og
herefter fordeles agave siruppen over blandingen.
Tørres herefter i ovnen ved 100-125 grader i 30-45 minutter - vend rundt i
blandingen undervejs og hold øje med müslien! Efter min smag må den nemlig ikke
bliver for mørk - jeg regulere varmen
undervejs hvis jeg synes det går for stærkt eller for langsomt!
Og bingo så har man lækker hjemmelavet müslie, og i min mund smager det MEGET bedre end det man kan købe i butikkerne - jeg opbevarer i det i et stort patentglas, der står parat i den travle hverdag!
Søndags Snedker Svende....eller Håndværkere om man vil;-)

Jeg kører den på laveste hastighed.
Man kunne garanteret også bruge en håndmixer med dejkroge, hvis husstanden besidder en sådan, men SÅ heldig er jeg ikke;-)
Man kunne garanteret også bruge en håndmixer med dejkroge, hvis husstanden besidder en sådan, men SÅ heldig er jeg ikke;-)
50 g gær
7 dl lunkent vand
1tsk honning
1/2 spsk rapsolie
1 tsk salt
3 dl grovvalsede havregryn
800-900 g hvedemel
7 dl lunkent vand
1tsk honning
1/2 spsk rapsolie
1 tsk salt
3 dl grovvalsede havregryn
800-900 g hvedemel
Gæren opløses i det lunkne vand, sammen med honning,
rapsolie og salt. Herefter puttede jeg de grovvalsede havregryn i og tilslut hvedemelet.
Røre røre røre!

Bollerne hævede en halvtimes tid mens ovnen varmede til
175-200 grader (høj varme hvis du gerne vil have en lidt hård skorpe, men min
dreng fortrækker dem blødere så jeg bagte på 175).
Bag bollerne i 15-18 minutter - hold øje med dem til sidst så de får den rette glød;-)
Bag bollerne i 15-18 minutter - hold øje med dem til sidst så de får den rette glød;-)
Velbekommen og fortsat god søndag/Trine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar