Det er jo ikke fordi at kødet vælter rundt i køleskabet
her i huset, og jeg finder derfor mine protein gennem vegetabilske
kilder, som for eksempel linser og bønner, samt gennem æg og mælkeprodukter.
Engang imellem bliver jeg noget så træt af at udbløde og koge bønner, der skal
ligesom noget mere frisk på banen - og når den trang melde sig tyer jeg til den
skønne skønne edamame bønne;-) da jeg for år tilbage blev præsenteret for
edamame bønner, var det i forbindelse med at spise sushi, og det eneste sted
jeg kunne finde dem til hjemmebrug, var i den kinesiske købmand i København.
Heldigvis er de dage forbi, og man kan nu finde poser med frosne edamame bønner
i de fleste velassorterede supermarkeder, igår fandt jeg dem på tilbud 2 poser for 30 kr i super brugsen.
Jeg bælger som regel en hel pose ad gangen, og lægger dem
i en lufttæt beholder i køleren så jeg har til et par dage. Til denne opskrift
har jeg brugt ca. 1/2 pose.
Salat med hytteost og friske edamame bønner:
1/2 ps bælgede Edamame bønner
1/2 Rød peberfrugt, fint snittet
ca. 3 Cherrytomat, skåret i kvarte
ca. 1/10 Rødkål, fint snittet
ca. 2 spsk Hytteost
Salt og peber
Læg de frosne edamame bønner i en skål og hæld kogende
vand over. Efter 3 minutter hældes vandet fra og bønnerne kan bælges - pas på
nallerne, de er varme;-)
Herefter blandede jeg alle ingredienserne sammen, og
vupti så er der frokost til imorgen på arbejdet! En god start på en hektisk
uge;-)
Velbekommen/Trine
Dejligt med inspiration til edamamebønnerne, som jeg indtil nu har spist som de er. Men nu skal de prøves i en salat!
SvarSletDet lyder rigtig godt, ostesnak:-) Vi er selv meget store tilhængere af edamamebønnerne
SletDe kærligste hilsner Madmusketererne