Ingredienserne
Vi endte ud med 4 følgende retter:
1. Grøn Karrysovs med pastinak & squash med rugkerner og kompot af blomme og abrikos
2. Grøn Karry soup med pastinak, gulerødder og friske tomater
3. Grøn Karrysovs med æble, pastinak & forårsløg og rugkerner
Grøn Karry Grundsovs:
1 løg, fint hakket
2 1/2 fed hvidløg
1-2 spsk tamari, eller sojasovs
1 ds kokosmælk
1/2 rød chili
1-2 tsk grøn karrypaste (alt afhængig af, hvor stærk man ønsker grundsovsen)
1-2 tsk grøn karrypaste (alt afhængig af, hvor stærk man ønsker grundsovsen)
2-3 dl vand
1 tommelfinger stor stykke ingefær, fint revet
2 spsk agavesirup, eller sukker, sirup hvad man har af søde
sager
2 tsk grøntsagsbouillon pulver
Løg, hvidløg, karrypaste og chili svitses i gryden med lidt olivenolie. Tilsæt tamari eller sojasovs og kom derefter kokosmælk i. Spæd det op med vand og revet ingefær og lad det stå og simre. Smag sovsen til med agavesirup og grøntsagsbouillon
Kompot af Blomme og Abrikos
1/2 løg, hakket
1/2 fed hvidløg, hakket
1 skive ingefær
1 1/2 spsk balsamico eddike
1 blomme, skåret i tern
4-5 tørrede abrikoser, usvovlede hakket
lidt kanel
lidt vanilje pulver
Hakket løg og hvidløg svitses af i kasserollen. Tilsæt balsamico eddike, inden blommetern og abrikostern tilsættes. Lad det stå og koge godt igennem og spæd det op med vand, hvis kompotten bliver for tyk.
Smages til med kanel og vaniljepulver
Rugkerner
Rugkernerne kogte vi som anvist på pakken - hvis rugkernerne skal bruges til RuGotto, er det en god idé at forkoge kernerne inden tilberedningen.
Dish nr. 1.
Grøn Karrysovs
med pastinak, gulerod & squash - dertil rugkerner og kompot af blomme og abrikos
med pastinak, gulerod & squash - dertil rugkerner og kompot af blomme og abrikos
Squash og pastinaktern tilsættes 5-6 min inden servering. Der må godt være lidt bid i grøntsagerne. Serveres med kompot
Dish nr. 2.
Green Curry Soup
med pastinak, gulerødder og friske tomater
Green Curry Soup
med pastinak, gulerødder og friske tomater
Tilsæt rugkerner og friske tomater, inden suppen hældes på
Voila :-)
Dish nr. 3.
Grøn Karrysovs
med æble, pastinak & forårsløg og rugkerner
Grøn Karrysovs
med æble, pastinak & forårsløg og rugkerner
Tilsæt forårsløg, 1 æble i tern og pastinaktern 5 minutter inden servering
Dish nr. 4.
RuGotto
med ovnbagte squash og pastinak - dertil kompot af blomme og abrikos
RuGotto
med ovnbagte squash og pastinak - dertil kompot af blomme og abrikos
Til vores RuGotto serverede vi ovnbagte squash og pastinak smurt med olivenolie, som fik omtrent 20-30 min i ovnen på 200 grader
Til RuGottoen brugte vi følgende:
1 dl forkogte rugkerner
165 ml kokosmælk (en lille dåse)
1 tsk grøntsagsbouillon pulver
1 forårsløg
1 - 1 1/2 dl vand
Lad rugkernerne simre i gryden sammen med kokosmælk og tilsæt væde efter behov, indtil rugkernerne er færdigkogte. Smag retten til med bouillonpulver og forårsløg
Serveres med Kompot og ovnbagte grøntsager.
Disse retter nydes i skønne omgivelser og gerne med en god film
- Velbekommen ;-) Trine & Chris
Ingen kommentarer:
Send en kommentar